
40,18 zł
38,27 zł

40,18 zł
38,27 zł

138,29 zł
131,70 zł

90,19 zł
85,90 zł

Frozen Sorbet , Granita , Lody Włoskie - Baza Mango - Marakuja ( 1kg )
Cena regularna:
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Skoncentrowana baza do wyrobu deserów lodowych – PURENA FROZEN MANGO MARAKU
Opis: skoncentrowana baza do przygotowania mrożonego sorbetu , granity , milk shake , lodów typu włoskiego ( soft ice ) itp.
Alergeny: brak
Sensoryka : produkt przeznaczony do spożycia po rozcieńczeniu z mlekiem , wodą , luba jako dodatek do deserów. Koncentrat ( baza ) klarowny do lekko mętnego , o barwie ciemnobrązowej , intensywnym słodkim smaku kawy cappuccino , bez posmaków i zapachów obcych .
Składniki: zagęszczony przecier z mango (34,5%), cukier, woda, przecier z marakui (9%), sok z marakui (4%) z soku zagęszczonego, zagęszczony sok cytrynowy, aromat. Minimalna zawartość owoców w bazie wynosi 95%.Bazy są gotowe do użycia i nie wymagają skomplikowanej obróbki, bowiem forma płynna ułatwia mieszanie z wodą lub mlekiem.
Opakowanie: Praktyczne opakowanie w saszetce 1kg typu doypack, które ułatwia przechowywanie i dozowanie ,a forma płynna (zamiast proszków) usprawnia przygotowanie produktu.
Przechowywanie: Przed otwarciem: w warunkach temperatury pokojowej do 25stopni , bez ekspozycji na słońce. Bazę po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w przeciągu 30 dni.Odtworzony produkt zalać do granitora lub przechowywać w lodówce i zużyć w przeciągu 24 godzin. Ciemnienie jest naturalną cechą produktu.
Przygotowanie : W zależności od zastosowania konkretnej receptury i stopnia zmrożenia w urządzeniu można uzyskać :
Milk Shake: 1kg saszetki wymieszaj z 2l mleka min. 3,2% tłuszczu i przelej do urządzenia . Mieszankę schłodź do temperatury min. 0°C ,nie niżej niż -2°C ,co daje nam min. 16 porcji milk shake’ów. Serwuj w kubku pet shake lub wysokiej szklance.
Granita: 1kg saszetki wymieszaj z 2-3l wody i przelej do urządzenia . Mieszankę schłodź do temperatury -3°C co daje nam min. 16 porcji w przypadku użycia 2l wody, natomiast min. 22 porcji granity przy użyciu 3l wody. Serwuj w kubku pet shake lub wysokiej szklance.
Frozen Coffee :1kg saszetki wymieszaj z 3l mleka min. 3,2% tłuszczu i przelej do urządzenia . Mieszankę schłodź do temperatury min. -2,5°C ,nie niżej niż -3°C ,co daje nam min. 28 porcji kawy mrożonej. Serwuj w kubku pet shake lub wysokiej szklance.
Lody typu włoskiego: 1kg saszetki wymieszaj z 2l mleka min. 3,2% tłuszczu i przelej do urządzenia . Mieszankę schłodź do temperatury min. -6°C ,nie niżej niż -8°C ,co daje nam min. 16 porcji lodów.
Sorbet :1kg saszetki wymieszaj z 2-3l wody i przelej do urządzenia . Mieszankę schłodź do temperatury min. -6°C ,nie niżej niż -8°C ,co daje nam min. 16 porcji sorbetów.